همونطوری که میدونید کمپانی اپل سری جدید گوشیهای محبوب خودش رو معرفیکرد.این سری که شامل ۴ گوشی iPhone 12 mini , iPhone 12 , iPhone 12 pro , iPhone 12 Pro Max میشه تغییرات چشمگیری مثل پشتیبانی از 5G و یا استفاده از پردازندهی A14 با معماری جدید داشته اما من اینجا علاقهمند هستم که به دو گوشی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس بپردازم و فناوریهای به کار رفته در دوربین این دو پرچمدار اپل رو بررسی کنم.
پیشنهاد میکنم حتما رویداد اخیر اپل رو ببینید.جدای از محصولات معرفیشده به نحوهی ارائه دقت کنید.بدون شک اپل در نوع ارائهی محصولاتش بیرقیبه.
هر دو گوشی از سه لنز واید ، اولتراواید و تله بهرهمیبرند. Night Mode , Smart HDR , Deep Fusion در هر دو بهبود پیدا کرده و البته امکان تهیهی تصاویر Dolby Vision هم فراهمشده.نکتهی جالب افزایش اندازهی سنسور در iPhone 12 Pro Max و البته وجود IBIS (لرزشگیر) است. پردازندهی A14 اپل و البته پردازندهی (ISP (Image Signal Processor در کنار همدیگه افزایش کیفیت تصویر و البته قدرتمندتر شدن این گوشی در عکاسی محاسباتی رو ایجاد کردند.
لنز واید (زاویهی باز) در آیفون ۱۲ پرو از ۷ عدسی تشکیل شده. روزنهی (یا به اشتباه دیافراگم) اون برابر با f/1.6 است که در مقایسه با آیفون ۱۱ پرو ۲۷٪ عملکرد بهتری در شرایط نوری کم داره.لنز اولتراواید میدان دیدی ۱۲۰ درجهای و f/2.4 داره و لنز تله فاصلهی کانونی ۵۲ میلیمتری و f/2.0 داره. لنزهای تله و واید دارای لرزشگیر اپتیکال هستند.
تفاوت اصلی بین نسخهی پرو و پرو مکس در آیفون ۱۲ سایز سنسوره. سنسور نسخهی پرو مکس ۴۷٪ بزرگتر از سنسورهای نسخههای دیگه است و این یعنی عملکرد بهتر در گسترهی پویایی(داینامیک رنج) و نسبت سیگنال به نویز بالاتر به ویژه در شرایط نورانی کم.اپل مدعی شده که عملکرد این گوشی در شرایط نوری کم ۸۷٪ بهتر از بقیهی گوشیهای این کمپانیه!
یه تفاوت دیگه در iPhone 12 Pro max استفاده از لنزی با میدان دید بستهتر به عنوان لنز تله است. فاصلهی کانونی این لنز ۶۵ میلیمتره. به این ترتیب شما روی این گوشی، از فاصلهی کانونی ۱۳ تا ۶۵ میلیمتر رو در اختیار دارید. سایز بزرگ این گوشی این امکان رو فراهم کرده که یه لرزشگیر سنسور هم بتونن در اون جا بدن. این لرزشگیر این امکان رو فراهم میکنه که بتونید تا ۲ ثانیه برروی دست نوردهی داشته باشید بدون اینکه لرزش دستتون محسوس باشه.
Deep Fusion
در این تکنولوژی سنسور دوربین چندین عکس ثبت میکنه. اونها رو به IPS(Image Signal Processor) میفرسته. اونجا محاسبات انجام میشه و بعد از اون به neural engine(هوش مصنوعی!) که توسط چیپ A14 پردازش میشه میره. تصاویر ترکیب میشن و نهایتا یک تصویر با کمترین نقص به شما داده میشه. فناوری Deep Fusion روی تمامی نسخههای آیفون ۱۲ وجود داره و البته برروی دوربین جلوی این گوشیها هم اعمال میشه.
Smart HDR 3
یکی دیگه از ویژگیهای قابل توجه که توسط عکاسی محاسباتی در اختیارمونه حالت Smart HDR3 است. فرض کنید شخصی در سایه قرارگرفته و از او عکسی میگیرید. در این حالت جزییات صورت افزایش پیدا میکنه و میزان شارپنس و کلاریتی بالا میره به کمک آموزش ماشینی کنترل میزان کنتراست و وایتبالانس برای دستیابی به تصویری طبیعی فراهم شده.
Night Mode
حالت شب حالا به دوربینهای TrueDepth و Ultra Wide هم اومده. گزینهی جدید Night Mode Time-Lapse این امکان رو میده که نوردهیهای بلندمدتتر داشته باشید.
مجهز شده به LiDAR
نسخههای پرو در آیفون 12 دارای LiDAR هستند. LiDAR روشی است که در اون با تاباندن نور توسط لیزر و اندازهگیری زمان بازتاب امکان فاصلهسنجی دقیق فراهم میشه. به کمک این فناوری امکان فوکوس سریعتر و البته بهتر در نور کم امکانپذیر میشه.همینطور در تکنولوژی واقعیت افزوده هم به کار میاد. به گفتهی اپل سرعت فوکوس در شرایط نوری کم ۶ برابر بهتر شدهاست. این قابلیت هم برای عکاسی و هم فیلمبرداری وجود داره.
HDR و Dolby Vision
اپل در نسخههای پرو برای اولینبار امکان ضبط ویدئو به صورت HDR را امکانپذیر کرده. شما حالا میتونید تصاویری ۱۰ بیتی با دامنهی رنگی برابر با هفتصد میلیون رنگ (۶۰ برابر بیشتر از گذشته) تهیه کنید.این تصویر HDR امکان نمایش در حین تصویربرداری رو هم داره.
آیفون ۱۲ پرو مکس هم به عنوان اولین گوشیای شناختهخواهدشد که امکان تهیهی تصاویر Dolby Vision HDR را با فریمریت ۶۰ فریم بر ثانیه داره. این فرمت توسط بسیاری از کمپانیهای تصویری به عنوان یک استاندارد تلقی میشه. نکتهی جالب توجه امکان نمایش و پردازش و تصحیح رنگ در هنگام گرفتن تصاویر برروی گوشیه!
این ویدئو که توسط Toby Harriman از داخل هلیکوپتر برفراز سانفرانسیسکو گرفتهشده رو حتما ببینید:
فرمت Apple ProRAW :
در این فرمت فریمهای متعددی با هم ترکیب میشن.این ترکیب با توانایی فرمت خام و البته پردازش به کمک عکاسی محاسباتی انجام میشه.به این ترتیب اطلاعات زیادی در لایههای مختلف به صورت مستقل وجود خواهندداشت که برای ایجاد تصویر نهایی با هم ترکیب میشن. شما امکان کنترل کاملی برروی رنگ ، جزییات و نور در برنامهی Photos خواهیدداشت. البته اپل قراره که API منتشر کنه تا بقیهی توسعهدهندگان نرمافزارها امکان پشتیبانی از این فرمت را داشتهباشند.
مواردی که در بالا معرفی شد یک گام بزرگ برای اپل و البته گامی بزرگتر برای کل صنعت تصویره. مطمئنا تمامی کمپانیها، چنین ویژگیهایی را به گوشیهای همراهشان خواهندآورد و به این ترتیب باعث پیشرفت تکنولوژیهای عکاسانه میشن. به نظر میرسه بازار برای کمپانیهای دوربین بیش از پیش تنگتر شده. به نظر من تنها راه برون رفت این کمپانیها تمرکز بر عکاسی محاسباتی خواهدبود.موردی که تا الان این کمپانیها به اون توجهی نکردند.
در پستی خیلی قدیمی مستندی که با آیفون 6s ساختهشدهبود رو ببینید.
اینجا هم به فلاشهای پروفوتو که نگاهی انداختم که امکان متصلشدن به گوشیهای آیفون رو دارند.