پرچمدار جدید فوجی GFX 100 II با سیستم فوکوس بهتر، سرعت عکاسی بالاتر و امکان تصویربرداری 8K معرفی شد.
دوربین GFX 100 II هم در طراحی بدنه تغییراتی داشته و هم در سنسور. سنسور ۱۰۲ مگاپیکسلی این دوربین نسبت به GFX 100 سرعت خوانش ۲ برابری دارد. این به معنای سرعت بالاتر عکاسی پیاپی و فوکوس است.
سنسور و پردازنده
فوجی برای GFX 100 II یک سنسور ۱۰۲ مگاپیکسلی BSI CMOS در نظر گرفته است. ابعاد سنسور 33×44 میلیمتر است. این سایز ۱.۷ برابر سنسورهای فولفریم قطع ۳۵ م.م میباشد. بازهی حساسیت دوربین از ۸۰ تا ۱۲۸۰۰ را در بر میگیرد که امکان گسترش به ۴۰ تا ۱۰۲۴۰۰ را هم دارد. فوجی اعلام کرده که این افزایش بازه نسبت به مدلهای پیشین نوآوریای در سطح پیکسلها بوده. فوتوسایتهای گوشههای سنسور هم بهبود عملکرد داشتند و به این ترتیب کیفیت بهتری را در گوشههای تصویر شاهد خواهیم بود.
این سنسور با پردازندهی نسل پنجم X-Processor جفت شده است. سنسور جدید و این نسل پردازنده سرعت ۲ برابری خوانش را به دست داده. در کنار این مورد فوجی GFX 100 II با به کارگیری هوش مصنوعی امکان تشخیص سوژهها و فوکوس بهینه را داراست. این اولین نسل از دوربینهای مدیوم فرمت فوجی با این تکنولوژی محسوب میشود. این هوش مصنوعی امکان ردیابی سوژههای مختلف مانند حیوانات، پرندگان،حشرات و خودرو را دارد.
مورد بعدی که یکی از ویژگیهای ممتاز این دوربین است، سرعت عکاسی پیاپی ۸ فریم بر ثانیه است. برای مقایسه نسل قبلی فوجی ۵ فریم بر ثانیه و هسلبلاد X2D 100C تنها ۳.۳ فریم بر ثانیه، سرعت دارند. فعلا توان بافر دوربین اعلام نشده است.(منتظر بررسیها هستیم.)
فیلمبرداری
فیلمبرداری با یک دوربین قطع مدیوم فرمت کمی دور از انتظار به نظر میآید. اما فوجی با این امکان در نسلهای قبلی نشان داد که همه چیز ممکن است. GFX 100 II امکان تصویربرداری 8K/30p و 4K/60p و 5.8K/30p را دارد. دو مورد را در خصوص رزولوشن 8K در نظر داشته باشید. ضریب کراپ ۱.۵۳ و خطای رولینگ شاتر نسبتا بالا.
ضبط کُدک Apple ProRes 4:2:2 10-bit به صورت داخلی و بدون نیاز به رکوردر خارجی از دیگر ویژگیهای جالب توجه این دوربین است. کدکهای سه گانهی اپل شامل Apple ProRes 422 HQ, Apple ProRes 422 و Apple ProRes 422 LT در کنار Blackmagic RAW بسیار کاربردی خواهد بود.
دوربین از پورت HDMI استفاده میکند و امکان ضبط بر روی SSD متصلشده با کابل USB-C را دارد.
قابلیت اتصال فن برای جلوگیری از گرمشدن بیش از حد از مواردی است که فیلمبرداران جدیتر در نظر خواهند داشت. همینطور GFX 100 II امکان انتخاب نسبت فیلمبرداری را هم به شما میدهد و برای اولین بار حالت آنامورفیک را اضافه کرده است.
برای بررسی قابلیتهای فیلمبرداری این دوربین ویدئوی زیر را ببینید:
طراحی
فوجی در طراحی GFX 100 II از ترکیبی از دو مدل قبلی GFX100 و GFX100S را در نظر گرفته است. در نگاه اول به GFX100S شباهت دارد اما ویژگیهای خوب GFX100 را به ارث برده است. یک منظریاب الکترونیکی ۹.۴ میلیون نقطهای OLED که امکان جدا شدن دارد. همینطور امکان اتصال گریپ باتری که در مدل GFX 100S یک نقطهی ضعف بود، فراموش نشده است. چرخندهها و صفحات نمایش اطلاعات در قسمت بالایی شبیه به نسخهی اول است. یک تغییر کوچک اما جالب توجه زاویهدار بودن نمایشگر بالایی دوربین است. همینطور گریپ پشتی دوربین بافت جدیدی دارد. همینطور یک جوی استیک برای حرکت در منوها و تغییر نقاط فوکوس در نظر گرفته شده است.
لرزشگیر
درون بدنهی دوربین یک لرزشگیر ۵ محوره وجود دارد که توان ۸ استاپی را در اختیار میگذارد. این مورد نسبت به نسل اول تغییر چشمگیری نداشته است.
شبیهساز فیلم
برای علاقهمندان به این ویژگی دوربینهای فوجی باید گفت که شبیهساز جدید REALA ACE اضافه شده است. این مورد بر پایهی نگاتیوهای رنگی فوجی است.
اتصال به Frame.io
این برای بار اول است که یک مدیوم فرمت امکان اتصال به سامانهی ابری Frame.io ادوبی را دارد. کافی است به کمک اتصال وای فای یا کابل اترنت دوربین را متصل به کنید و تنها چند ثانیه پس از فشردن دکمهی شاتر دوربین شما برروی ابرها باشد.
قیمت
دوربین فوجی GFX 100 II در پاییز ۲۰۲۳ با قیمت ۷۵۰۰ دلار عرضه میشود. قیمت باتری گریپ آن ۵۰۰ دلار و آداپتور متحرک منظریاب الکترونیکی(EVF-TL1 ) ۵۷۰ دلار است.
یک بررسی کامل به همراه نمونهی تصاویر با فرمت خام را در این لینک ببینید:
https://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-gfx-100-ii-initial-review-medium-format-movie-maker