نیکون Zf ، دوربینی مدرن با طراحی Retro

بالاخره پس از چند ماهی شایعات و درز اطلاعات پیرامون نیکون Zf، این دوربین رسما معرفی شد. نیکون پیش از این هم با تولید نیکون Df دل بسیاری از هواداران این برند قدیمی را برده بود. حالا نیکون Zf یادآور دوربین به یاد ماندنی FM2 است که تکنولوژی‌های به کار رفته در پرچم‌دارهای نیکون Z8  و Z9 را دارد.

سنسور Nikon Zf از نوع backside-illuminated CMOS بوده و رزولوشن ۲۴.۵ مگاپیکسلی دارد. کنار این سنسور از پردازنده‌ی EXPEED 7 استفاده شده است. ترکیب این دو با هم کیفیت تصویر خوب و بهبود عملکرد در شرایط نوری کم را نتیجه داده است. رزولوشن سنسور دوربین همانند سنسور Z6 II است. یک تفاوت کوچک، تفاوت در بازه‌ی حساسیت است. آستانه‌ی بالاتی نیکون Zf برابر با ۶۴۰۰۰ و نیکون Z6 II برابر با ۵۱۲۰۰ است. شاید این تفاوت چندان به چشم نیاید اما خبر از بهبود کلی عملکرد به واسطه‌ی پردازنده و نوع سنسور می‌دهد.

نیکون Zfنیکون Zf مانند Z6 II سرعت عکسبرداری پیاپی ۱۴ فریم بر ثانیه دارد. تفاوت اصلی در درگاه کارت حافظه است. در این دوربین خبری از CFexpress Type B نیست! دو درگاه کارت حافظه با استانداردهای UHS-II SD و UHS-I microSD وجود دارد.

نیکون Zf نیکون Zf

 

 

 

 

 

لرزشگیر درون بدنه‌ی نیکون Zf را باید بهترین IBIS این کمپانی تا به امروز دانست. توان ۸ استاپی آن نسبت به دوربین‌های گذشته کاملا برتری را از آن این دوربین می‌کند. نیکون از این لرزشگیر یک قابلیت دیگر هم به دست آورده است: خلق تصاویر ۹۶ مگاپیکسلی.

نیکون Zf

نیکون Zf اولین دوربین نیکون محسوب می‌شود که امکان ترکیب ۴،۸،۱۶،۳۲ تصویر خام را برای خلق یک تصویر با رزولوشن بالاتر دارد. این ویژگی علاوه بر افزایش رزولوشن باعث کاهش نویز، خطای مویره و بهبود رنگ می‌شود. البته در نظر داشته باشید معمولا این تکنیک در حرکت و سوژه‌ی متحرک خطاهای متعددی را نشان خواهد داد.

نیکون Zf

یک مورد دیگر که باز هم اولین بار است در نیکون می‌بینیم : focus-point VR

با فعال کردن این حالت تاری برروی نقطه‌ی فوکوس به حداقل می‌رسد حتی اگر در گوشه‌های تصویر باشد. (در بیشتر لرزشگیرها بهترین عملکرد در مرکز فریم است.) این حالت تنها در عکس و با لنزهایی از نیکون که لرزشگیر ندارند کار می‌کند.

نیکون Zf

صحبت از سیستم فوکوس شد و باید اشاره کرد که ۲۹۹ نقطه فوکوس نیکون Zf، ٪۹۶ محور افقی تصویر را پوشش می‌دهند. بنابراین نگرانی‌ای از بابت جا ماندن فوکوس نداشته باشید. مانند نیکون Z8 سیستم مشهور 3D Tracking و یادگیری عمیق به کار رفته و تشخیص و ردیابی انسان،سگ،گربه،پرنده،ماشین،موتور،دوچرخه،قطار و هواپیما امکان‌پذیر است. اگر تنها ٪۳ فریم شما شامل یک چهره باشد امکان تشخیص و ردیابی وجود دارد. مورد بعدی فوکوس در شرایط تاریک است. به گفته‌ی نیکون فوکوس خودکار Zf در شرایط نوری -10 EV هم کار می‌کند.

نیکون در طراحی Zf، امکانات کامل کنترل دستی را برای علاقه‌مندان در نظر داشته است البته با چاشنی تکنولوژی. برای مثال در حالت فوکوس دستی ردیابی صورت و چشم می‌تواند فعال باشد. در این حالت به محض اعمال فوکوس، بر روی چشم سوژه بزرگنمایی صورت می‌گیرد تا فوکوس دقیقی انجام گیرد.

نیکون Zf

دو حالت عکاسی سیاه و سفید هم وجود دارد. در جالت Flat Monochrome، تون‌های یکسان با تدریج آرام به چشم می‌خود. حالت بعدی Deep Tone Monochrome است که برری تون‌ها تیره تاکید دارد و تون‌های میانی را تیره‌تر نگه می‌دارد.

نیکون Zf نیکون Zf

 

 

 

 

 

 

 

طراحی نیکون Zf یادآور دوربین‌های دوران آنالوگ نیکون مانند FM2 است. بدنه‌ی منیزیمی دوربین با یک پوشش درخشان و لوگوی کلاسیک نیکون در پیشانی دوربین همگی خاطرات گذشته را زنده نگاه می‌دارد. چرخنده‌های تنظیم حساسیت، سرعت شاتر و جبران نوردهی هم حس تنظیمات دستی را بیشتر برمی‌انگیزاند. این بدنه در برابر نفوذ گرد و خاک و قطرات آب مقاوم است. نیکون با به کار بردن پوشش electro-conductive سطح دوربین را در برابر کثیفی مقاوم‌تر و البته تمیز کردنش را راحت‌تر کرده است. ابعاد دوربین 144 x 103 x 49 میلی‌متر و وزن آن ۷۱۰ گرم است. دوربین در مقایسه با Z6 II حدود ۱۰ میلی‌متر پهن‌تر و ۲۰ میلیم‌متر نازک‌تر است.

نیکون Zf

منظریاب الکترونیکی Zf از نوع OLED با بزرگنمایی 0.8x و رزولوشن ۳.۶ میلیون نقطه ایست. نمایشگر لمسی و چرخان دوربین اندازه‌ای ۳.۲ اینچی و رزولوشن ۲.۱ میلیون نقطه‌ای دارد.

نیکون Zf

درست است که نیکون Zf با هدف عکاسان توسعه داده شده است اما این به معنای عدم وجود ویژگی‌های مناسب فیلمبرداری نیست. ضبط تصاویر 4K/30p که از رزولوشن 6K نمونه گرفته شده‌اند، 4K/60p در قطع APS-C و 1080/120p رزولوشن‌ها و فریم‌ریت‌های در دسترس‌اند. در مقایسه با Z6 II این دوربین در بخش فیلمبرداری عملکرد پایین‌تری دارد.

نیکون Zf

نیکون Zf از اواسط اکتبر با قیمت ۲۰۰۰ دلار برای بدنه عرضه می‌شود. اگر کیتی که همراه آن لنز Nikkor Z 24-70mm f/4 S است را بخرید تنها ۲۶۰۰ دلار می‌پردازید در حالیکه تهیه‌ی این کیت به صورت جداگانه ۴۰۰ دلار گرانتر در می‌آید.

نیکون Zf

اگر هم علاقه‌مند به دوربین‌های رنگی هستید امکان تهیه‌ی رنگ‌های Indigo Blue, Sepia Brown, Bordeaux Red, Sunset Orange, Moss Green, Stone Gray با قیمت ۲۱۰۰ دلار از Nikon Storeها وجود دارد.

بررسی‌ها :

https://www.photographyblog.com/reviews/nikon_zf_review

https://www.dpreview.com/reviews/nikon-zf-full-frame-mirrorless-camera-review

بررسی Matt Granger به عنوان یکی از کاربران همیشگی نیکون را از دست ندهید. ویژگی‌های جدید این دوربین در کنار مقایسه‌ی سیستم فوکوس آن با Z7 II و Z8 جالب توجه است.

احتمالا بسیاری از ما ۲۴ مگاپیکسل را کافی ندانیم. چند دقیقه‌ی پایانی این بررسی به مقایسه‌ی تصویر چاپ شده‌ی این دوربین و نیکون Z7 II با سنسور ۴۵ مگاپیکسلی پرداخته است.

 

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید