بالاخره پس از شایعات فراوان پرچمدار جدید الیمپوس معرفی شد.دوربین OM-D E-M1X
کمپانی الیمپوس معتقد است که این دوربین با هدف رقابت با دوربینهای فولفریم پا به میدان گذاشتهاست.باید منتظر بازخوردها نسبت به OM-D E-M1X باشیم.با هم نگاهی به مشخصات دوربین داشته باشیم:
در نگاه اول ، آنچه به چشم میآید ابعاد نامتعارف OM-D E-M1X است.دوربینی که با گریپ عرضه شده است و شما را یاد دوربینهای سرعتی نیکون و کانن مانند D5 و 1DX Mark II میاندازد.
این گریپ علاوه بر بهبود ارگونومی و نحوهی قرارگیری دوربین در دست،عکسبرداری در حالت عمودی را هم راحتتر کردهاست.براین پایه دکمهها و نحوهی چینش آنها هم به گونهای طراحی شدهاست که در هر دو حالت عمودی و افقی به راحتی در کنترل باشد.
بدنهی دوربین در برابر نفوذ گرد و خاک و قطرات آب مقاوم است.همچنین مقاومت دمایی بالایی دارد و به راحتی در دمای ۱۰- درجهی سانتیگراد عمل میکند.علاوهبراین به گفتهی الیمپوس ساختار دوربین به گونهای است که گرمای درونی دوربین به ویژه در حالتهای فیلمبرداری و عکاسی پیاپی پراکنده شده و از بین میرود.برای از بین بردن غبار از روی سنسور، فیلتر Super Sonic Wave تعبیهشدهاست که با لرزش ۳۰۰۰۰ بار در ثانیه این کار را انجام میدهد.عمر مفید شاتر OM-D E-M1X عددی بسیار هیجانانگیز است : ۴۰۰۰۰۰!
یکی از اولینهای این دوربین در خصوص لرزشگیر درون بدنه است.این لرزشگیر قدرتی برابر با ۷ استاپ دارد.اگر در کنار آن لرزشگیر لنز را هم اضافه کنیم به عدد اعجابانگیز ۷.۵ استاپ میرسیم.عددی که تا به حال در هیچ دوربین دیگری ندیدیم.
منظریاب دوربین بازطراحی شده است.هماکنون بزرگنمایی ۰.۸۳ برابری(در قطع فولفریم) در دسترس است.این منظریاب از المانها آسفریکال بهره برده است تا تصویری واضح و به دور از اعوجاج را نمایش دهد.این منظریاب از نوع OLED و با رزولوشن ۲.۳۶ میلیون نقطه است.نمایشگر چرخان، لمسی و به اندازهی ۳ اینچ با رزولوشن ۱.۰۳۷ میلیون نقطه است.
اما شاید مهمترین دلیلی که الیمپوس OM-D E-M1X را روانهی بازار کردهاست سرعت عکسبرداری آن بودهاست.در حالت ردیابی سوژه امکان عکسبرداری با سرعت 18fps فراهم است.اگر سوژه را دنبال نکنید و فوکوس و نورسنجی براساس اولین شات تنظیم شود امکان عکسبرداری با سرعت خارقالعادهی 60fps دردسترس است.
الیمپوس برای این دوربین ۱۲۱ نفطهی فوکوس cross-type از نوع فازی برروی سنسور تدارک دیدهاست.این نفاط به صورتهای مختلف قابل کنترل هستند.همچنین با بهرهگیری از سیستم هوشمند شناسایی سوژه ( سونی a6400 را ببینید) فوکوس دقیق و سریعی امکانپذیر است.
شاید جالب باشد که بدانید آن سرعت بالا و همینطور این فوکوس به کمک دو پردازنده TruePic VIII امکانپذیر شدهاست.
در مورد سنسور اتفاق خارقالعادهای رخ نداده است.یک سنسور ۲۰.۴ مگاپیکسلی در قطع مایکرو سه چهارم(احتمالا مشابه آنچه در Olympus OM-D EM1 Mark II دیدهایم) در اختیار است.البته امکان خلق تصاویری با رزولوشن ۵۰ مگاپیکسل برروی دست هم فراهم است! البته امکان دستیابی به تصاویر ۸۰ مگاپیکسلی هم فراهم است.
فیلتر ND داخلی(live nd)
این مورد شاید کمی اغراقآمیز باشد.در برخورد اول انتظار اتفاقی فیزیکی برروی سنسور و یا حتی فیلتری درون بدنه را داریم.اما آنچه که الیمپوس در نظر گرفته همافزایی چند عکس برای خلق تاثیری مانند فیلتر ND است.این تاثیر مطمئنا فاصلهی زیادی با استفاده از یک فیلتر حقیقی دارد!امکان شبیهسازی فیلترهای ND از ۱ تا ۵ استاپ وجود دارد.
در مورد باتری امکان استفادهی دو باتری BHL-1 وجود دارد.این دو باتری امکان عکسبرداری ۸۷۰ شات را فراهم میکنند.(معمولا تستهای حقیقی بیشتر از این عدد را در اختیار میگذارد.) نکتهی مهم تعبیهی پورت USB-C است که امکان استفاده از منبع باتری خارجی را امکانپذیر میکند.
در خصوص قابلیت فیلمبرداری که البته آنچنان به آن پرداخت نشده است باید به رزولوشن 4K و پروفایل رنگی OM-Log 400 الیمپوس اشاره کرد.البته امکان فیلمبرداری با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه در رزولوشنهای پایینتر فراهم است.
از دیگر موارد موجود در دوربین میتوان به GPS داخلی،سنسور دما و فشار، دو شکاف سیمکارت و… اشارهکرد.
دوربین OM-D E-M1X در ماه فوریه ۲۰۱۹ و با قیمت ۳۰۰۰ دلار به بازار ارائه میشود.
به نمونه تصاویر گرفتهشده با دوربین در این لینک دسترسی خواهیدداشت.