نیکون Z9 ، بازگشتی قهرمانانه

نیکون که در چند سال اخیر بسیاری از طرفداران خود را ناامید کرده‌ بود با معرفی نیکون Z9 بار دیگر امیدبخش ظاهر شد. پرچم‌دار جدید نیکون در اکثر ویژگی‌ها پابه‌پای رقبای خود یعنی کانن R3 و سونی A1 پیش می‌آید و حتی از آن‌ها پیشی می‌گیرد. با هم نگاهی داشته‌باشیم به مشخصات فنی این غول دوست‌داشتنی:

در هسته‌ی نیکون Z9 سنسوری ۴۵.۷ مگاپیکسلی از نوع stacked CMOS که توسط خود نیکون توسعه پیدا کرده است، قرار دارد. در کنار این سنسور پردازنده‌ی جدید EXPEED 7 که قوی‌ترین پردازنده‌ی نیکون تا به امروز است وجود دارد. سرعت پردازشی EXPPED 7 نسبت به پردازنده‌ی قبلی در دوربین نیکون Z7 II، ده بار بیشتر شده است. ترکیب یک سنسور stacked و این پردازنده امکان دستیابی به سرعت‌های بالا چه در گرفتن عکس و چه در تشخیص سوژه و فوکوس را امکان‌پذیر کرده‌است. شاید جالب باشد که بدانید نیکون برای اولین بار از لایه‌اندود کردن دوگانه‌ی فیلتر اپتیکی جلوی سنسور استفاده کرده است. این پوشش‌ها شامل electro-conductive و فلورین هستند و سنسور را به هنگام تعویض لنز در برابر ذرات ناخواسته محافظت می‌کنند.

نیکون Z9 حالا سریع‌ترین سرعت اسکن تصویر را دارد. این باعث می‌شود Z9 کمترین خطای رولینگ شاتر را داشته‌باشد. میزانی که برابر با شاترهای مکانیکی است. به این ترتیب عکاسی از سوژه‌های سریع یا حرکت دوربین با کمترین خطا همراه است. نیکون مدعی است به راحتی می‌توانید با سرعت ۱/۳۲۰۰۰ ثانیه از حرکت چوب گلف عکاسی کنید و البته بی‌صدا هم باشید. سرعت سینک شاتر با فلاش همچنان ۱/۲۵۰ ثانیه است البته می‌توانید با سرعت ۱/۸۰۰۰ ثانیه در حالت HSS با فلاش عکاسی کنید.

نیکون Z9 نیکون Z9 نیکون Z9 نیکون Z9 نیکون Z9 نیکون Z9

سرعت پردازش سیستم فوکوس خودکار دوربین هم جالب توجه است. ۱۲۰ سیکل در ثانیه حتی هنگام عکاسی پیاپی.

در کنار این سرعت بالا عملکرد مناسب سنسور در پارامترهای داینامیک رنج و کنترل نویز هم مدنظر بوده است. بازه‌ی حساسیت Z9 از ۶۴ تا ۲۵۶۰۰ است. البته می‌توانید از ۳۲ تا ۱۰۲۴۰۰ هم گسترش دهید.

نیکون برای رسیدن به سرعت و دقت بالای تشخیص و ردیابی سوژه از تکنولوژی یادگیری عمیق و البته 3D-tracking معروف خود استفاده کرده است. تشخیص سوژه در این دوربین به ۹ مورد رسیده است : انسان، حیوانات خانگی، پرندگان، هواپیما، قطار، ماشین، موتورسیکلت و دوچرخه. زمانی که در حالت Auto-Area AF باشید به محض شناسایی یکی از این سوژه‌ها فوکوس به صورت خودکار انجام می‌شود.

مورد بعدی بهبود فوکوس برروی چشم است. حالا اگر چشم‌ها کوچک‌تر باشند یا در فاصله‌ی دورتری قرار داشته‌باشند تشخیص داده می‌شوند. شما می‌توانید به دلخواه رنگ نقطه‌ی فوکوس رو هم به سبز تغییر دهید که به محض فوکوس برروی چشم نقطه‌ی فوکوس سبز شود و عکس را بگیرید.

سیستم فوکوس 3D-Tracking هم برای بار اول به بدون‌آینه‌ای از نیکون آمده است. به این ترتیب ردیابی سوژه‌های بسیار سریع مثل ماشین مسابقه راحت‌تر انجام خواهدشد. نیکون Z9 سه ناحیه‌ی فوکوس جدید با بازه‌های متفاوتی از لحاظ سایز هم پیشنهاد می‌دهد. نواحی کوچک، متوسط و بزرگ.

این دوربین سریع‌ترین و قدرتمندترین ساخته‌ی نیکون تا به امروز است. Z9 برای عکاسی پیاپی هم حالت‌های مختلفی را در نظر گرفته است که البته در تمامی حالت‌ها فوکوس و نورسنجی خودکار وجود دارد.

اگر می‌خواهید با بیشترین رزولوشن عکاسی کنید امکان گرفتن ۲۰ عکس خام در ثانیه را دارید. توان بافر دوربین بیش از ۱۰۰۰ عکس است!

اگر می‌خواهید توازنی بین کیفیت و سرعت داشته‌باشید می‌توانید ۳۰ عکس JPEG با بالاترین رزولوشن و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه بیندازید.

اگر هم می‌خواهید به بالاترین سرعت ممکن دست پیدا کنید می‌توانید ۱۲۰ عکس بر ثانیه با رزولوشن ۱۱ مگاپیکسل داشته‌باشید. این رزولوشن کاملا قابل استفاده است. در نظر بگیرید مواردی را ثبت خواهید کرد که چشم ما نمی‌تواند ببیند!

یکی از مشکلاتی که در عکاسی با سرعت بالا آزاردهنده است blackout است. سیاه شدن منظریاب برای کسری از ثانیه به واسطه‌ی گرفتن تصویر و انتقال داده. اما در Z9 خبری از این مورد نیست. به کمک تکنولوژی Dual-Stream همزمان تصویر به منظریاب و کارت حافظه انتقال داده می‌شود.

نیکون برروی فایل‌های خام هم کار کرده است. حالا فرمت high-Efficiency RAW را داریم که دیتایی مشابه با فرمت رایج RAW را در حجمی به اندازه‌ی ۱/۳ آن در اختیار می‌گذارد. به این ترتیب مدیریت فایل‌های خام راحت‌تر هم می‌شود.

در بخش فیلمبرداری هم نیکون قدرتمند ظاهر شده است. پشتیبانی از فریم‌ریت‌ها و رزولوشن‌های مختلف با قابلیت ضبط در خود دوربین مانند 8K UHD 24p/30p و 4K UHD 24p/30p/60p/120p

امکان ضبط بدون‌وقفه‌ به مدت ۲ ساعت در رزولوشن 8K UHD 30p هم از دستاوردهای جالب توجه است. برای دستیابی به latitude بالا برای تصحیح رنگ، پروفایل‌های مختلفی در نظر گرفته شده است. N-Log ده بیتی و HLG و البته پروفایل رنگی Flat. کدک‌های مختلفی شامل H.265 (HEVC) ، ProRes 422 HQ ، H.264/MPEG-4 AVC وجود دارد.

نیکون اعلام کرده که فریموری در سال ۲۰۲۲ ارائه می‌کند که امکان ضبط تصاویر 8K 60p را هم به دوربین اضافه‌ می‌کند آن هم با فرمت 12bit N-RAW و 12bit Prores RAW

نیکون Z9نیکون Z9نیکون Z9

در مورد بدنه‌ی نیکون Z9 هم صحبت کنیم. این بدنه از آلیاژ منیزیم ساخته‌شده و در برابر نفوذ گرد و خاک و قطرات آب مقاوم است. سطح مقاومت آن به مانند پرچم‌دار DSLRهای نیکون یعنی D6 است. Z9 نسبت به D6، بیست درصد کوچکتر است. نمایشگر لمسی ۲ اینچی در Z9 در چهار محور قابلیت حرکت دارد. به این ترتیب می‌توانید هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی آن را حرکت دهید.

نیکون Z9 نیکون Z9

نیکون برای کارکرد بهتر در نور مستقیم خورشید از درخشانترین پنل موجود در منظریاب استفاده کرده است. این پنل Quad-VGA درخششی برابر با 3000cd/m2 دارد.

لرزشگیر درون بدنه‌ی Z9 در همکاری با لنزهای دارای لرزشگیر نیکون به توان ۶ استاپی می‌رسد. این لرزشگیر در هنگامی که دوربین خاموش است قفل می‌شود تا در حرکات ناخواسته و شدید سنسور دچار آسیب نشود.

موارد جالب دیگری که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد:

حالت Starlight که در آن قابلیت فوکوس خودکار تا 8.5EV- وجود دارد. همینطور روشن شدن چراغ‌های پشت دکمه‌ها که برای عکاسان نجومی یا کنسرت کاربردی خواهد بود.

نیکون Z9

تنظیم میزان صدای شاتر که می‌تواند کاملا بی‌صدا باشد یا صدایی بسته به سلیقه‌ی شما داشته‌باشد.

اضافه‌شدن تب جداگانه‌ای به منو برای دسترسی سریع و آسان به امکانات شبکه و ارتباطی مثل بلوتوث، وای‌فای، اتصال شبکه 1000BASE-T با سیم و  سینک کردن چندین دوربین به کمک GNNS GPS

نرم‌افزارهای جدید نیکون هم توسعه‌ داده شدند. اینجا بخوانید.

قیمت نیکون Z9 برابز با ۵۵۰۰ دلار در نظر گرفته شده است.

پیشنهاد می‌کنم وبسایت nikonusa و نحوه‌ی معرفی این دوربین را در آن ببینید.

 


ویژگی‌های جالب توجه نیکون Z9 را ببینید:

 

نحوه‌ی کارکرد تکنولوژی Dual Stream برای از بین بردن خطای تیره‌شدن منظریاب حین گرفتن عکس را ببینید:

سیستم اتوفوکوس نیکون Z9:

قفل لرزشگیر سنسور در Z9 :

یک ویدئوی ۲۵ دقیقه‌ای و بسیار جالب از عکاسی پرنده و حیات‌وحش با Z9:

 

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید